A második gyorsasági szakaszon az élre állt és ott is maradt a verseny végéig Fábián Donát és Madarász Szabolcs. A Ladával versenyző duó 23 másodperces előnnyel nyert Zoltán Kevin és Búzás Róbert előtt. Szetei Norbert és Tisch Gábor a negyedik gyorsasági után még ötödik helyen állt, de az utolsó szakaszt megnyerték és ezzel a harmadik helyet is megszerezték.

FRISSÍTÉS: A verseny után kizárták a győztes párost. 

Fábián Donát (1. hely): Nagyon nehéz hétvége volt, fárasztó volt. A szuhai gyors nagyon melós volt, a második körben sokat romlott a pálya minősége, de sikerült és itt vagyunk, ez a lényeg. Laikusok el sem tudják képzelni, hogy ez nem csak a mi érdemünk, hanem mekkora munka van benne az egész csapat részéről, amit nagyon köszönök nekik. Óriási lendületet ad ez nekünk a szezonra, most készülünk a Mecsekre és megyünk tovább!

foto: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Zoltán Kevin (2. hely): Másodikak lettünk és vezetjük a bajnokságot – ez még hihetetlen. Az egész évre az volt a tervünk, hogy tanuljunk, így fel sem tudom fogni, hogy mi történik. Iszonyatosan élvezzük, és nagyon köszönjük, hogy itt lehetünk. Nagyon jó verseny volt, nehézt, de szuper! Úgy jöttünk ide is mint Nyergesre, hogy mindent ki szeretnénk magunkból hozni. Ez volt a második versenyünk, össze kell még szoknunk, így egyben le akartuk hozni az autót, élvezni a versenyt, és most nagyon örülünk. Köszönöm a családomnak is és minden támogatónak, hogy minden körülmény adott, hogy így folytassuk az évet. Remek volt a verseny, sok a szurkoló, etapon integetnek, odajönnek, ezt is fel kell dolgozni, mert sosem gondoltam, hogy ez megtörténik valaha is velem. Köszönjük mindenkinek!

foto: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Szetei Norbert (3. hely): Az utolsó gyorsaságit megpróbáltuk fejben összerakni Gáborral. Hátra feltettünk ötös gumit, a keményet, igaz, használt volt csak. Az első részen felfelé megpróbáltuk megmelegíteni a hátulját, és lefelé már nagyon jól fogott az autó. Most ültünk benne először, ezek voltak az első méterek a kocsiban, az utolsó két gyorsaságira kezdtük belakni az autót. Nem gondoltuk, hogy meglesz a dobogó, csak a kategóriát néztük. Nyergesen is csak tizedekre voltunk, most is, pont azt beszéltük, hogy ha az egész év ilyen lesz, akkor rettentő nagy teher lesz rajtunk. Ha fejben össze tudjuk rani az évet, akkor jó lesz.

A Salgó Rally támogatói: Salgótarján Megyei Jogú Városa, a Tippmix, a CSABAcast és a Zöld Élet Szociális Szövetkezet.

foto: MGR Images/Nagy Gábor Sándor