NÉZŐI INFORMÁCIÓ

Nézői pontok

Vizslás – Kazár – Somlyóbánya szakasz,
1-es nézői pont

Jegyár: 3000 Ft (csak készpénzes fizetés)
Koordináta:
Google Maps
Megközelítés: Mátraszele irányából
Szolgáltatás: büfé, WC

Vizslás – Kazár – Somlyóbánya szakasz,
2-es nézői pont

Jegyár: 3000 Ft (csak készpénzes fizetés)
Koordináta:
Google Maps
Megközelítés: Salgótarján irányából
Szolgáltatás: WC

Zagyvaróna – Tótújfalu szakasz,
3-as nézői pont

Jegyár: 3000 Ft (csak készpénzes fizetés)
Koordináta:
Google Maps
Megközelítés: Zabar irányából
Szolgáltatás: büfé, WC

Zagyvaróna – Tótújfalu szakasz  

Jegyár: ingyenes
Koordináta:
Google Maps
Szolgáltatás: büfé, WC

A térképeken jelölt többi nézői pont térítés mentes, viszont a reggeli pályazárások előtt van lehetőség bemenni és a pálya feloldását követően van lehetőség kijönni, napközben nincs lehetőség a mozgásra, kivéve a Szorospataknál lévő nézői útvonalat, ahol az erdészet és a zöldhatóságok engedélyével a folyamatos mozgás biztosított.

 

Gyorsasági szakaszok reggeli zárási időpontjai

  • Mátrakeresztes – Mátraszentimre: 08:00 óra
  • Mátraalmás – Szorospatak: 06:30 óra
  • Vizslás – Kazár – Somlyóbánya: 09:00 óra
  • Zagyvaróna – Tótújfalu: 06:30 óra
  • Szuha – Bátonyterenye: 06:00 óra

Pénteki Időterv és szakaszok

Mátraalmás-Szorospatak

A 10,85 kilométeres gyorsasági Mátraalmásról indul, 300 métert követően ráfordul a mezőny az előző napon megismert erdészeti útra és Szorospatak irányába halad tovább.

A szurkolók elől elzárt természetvédelmi területet megkerülő nézői útvonal ezen a gyorsaságin is használható, így a szakasz közepe is könnyen megközelíthető.

10:41-kor az ORB, ORC és a Historic a második gyorsaságiján rajtol Mátraalmáson, őket 12:41-kor követi az ORB3. 13:47-kor ismét az első osztály teljesíti a pályát, végül a harmadosztály 15:47-kor kezdi meg itt a második körét.

Mátrakeresztes-Mátraszentimre

A verseny első gyorsaságija jó minőségű, széles úton zajlik. A 9,8 kilométeren vannak tempós és technikás részek is.

A Salgó Rallyt pénteken 10:05-kor itt kezdi az ORB, ORC és a Historic, az ORB3 12:05-kor rajtol az első gyorsaságiján. A pénteki második kör 13:47-kor indul az első osztálynak, a harmadosztály 15:47-kor kezdi meg a negyedik gyorsasági szakaszát.

Szuha-Bátonyterenye 2023

Vizslás-Kazár-Somlyóbánya

A 9,15 kilométer hosszú gyorsasági a Salgó Rally egyik ikonikus szakasza, az ORB, ORC és Historic mellett az ORB3 mezőnye versenyez ezen a pályán. A Salgótarján felől könnyen megközelíthető Vizsláson rajtolnak a párosok, a kazári elágazónál egy nagy szurkolói zónában lehet megtekinteni a pénteki nap harmadik és hatodik gyorsasági szakaszát.

Innen Salgótarján irányába haladnak tovább a versenyzők, a városban újra egy kiépített szurkolói zónában figyelhető a verseny. Salgótarján után egy régen látott résszel fejeződik be a gyorsasági, Somlyóbányát egy izgalmas szerpentinen érik el a versenyzők.

Május 26-án, pénteken 11:14-kor rajtol az első autó a gyorsaságin, az ORB mezőnyét közvetlenül követni fogja az ORB3. A második kört 14:56-kor kezdi meg az első ORB versenyző.

Szuha-Bátonyterenye 2023

Szombati időterv és Szakaszok

Zagyvaróna-Cered-Tótújfalu

Egyöntetűen világbajnoki színvonalú pályaként jellemzik ezt a gyorsasági szakaszt a versenyzők. A klasszikus vonalvezetésű nagyon technikás gyorsasági sok tempós, dobálós részt tartalmaz. Ceredtől Tótújfalu irányába fordul a mezőny, ahol nagymértékű útjavítások után sokat javult az út minősége.

A verseny leghosszabb, 16,3 kilométeres gyorsaságijának két nagyon rövid szakasza – Zagyvaróna után és Tótújfalu előtt – természetvédelmi terület, kérjük a nézőket, hogy ezt tartsák tiszteletben. Cereden kiépített nézői pont várja a szurkolókat.

A Zagyvaróna-Cered-Tótújfalu szakaszt szombaton mindegyik mezőny háromszor teljesíti, az első osztály 8:43-kor, 12:17-kor és 15:41-kor rajtol, az ORB2 10:43-kor, 14:17-kor és 17:41-kor kezdi meg a gyorsaságit, amely az utolsó körökben a verseny zárószakasza lesz.

Szuha-Bátonyterenye 2023

Szuha-Bátonyterenye 

Jó minőségű, kétsávos úton kezdődik a Salgó Rally 8. és 10. gyorsaságija. A 11,35 kilométer hosszú Szuha – Bátonyterenye szakasz 800 méter után fordul rá a Szorospatak felé vezető erdészeti útra.

Ennek a térképen is jelölt része nézőktől elzárt terület, nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy ezekre a részekre ne menjenek be.

A pálya középső részét a rajt előtt kezdődő, a térképen zölddel jelölt nézői útvonalon lehet megközelíteni. A versenyt akár Szorospatakon is érdemes követni, ám oda a reggeli pályazárás előtt lehet csak bejutni.

A gyorsasági szakaszon kétszer halad át az ORB, ORC és Historic mezőny, 9:51-kor és 13:25-kor rajtolnak. Az ORB2 második és ötödik gyorsasági szakasza pedig 11:51-kor és 15:25-kor indul.

Szuha-Bátonyterenye 2023

Lakossági tájékoztató

A verseny megrendezése kapcsán felmerülő forgalomkorlátozások helyszíneit és időpontjait a Lakossági tájékoztató oldalunkon találja.

Nevezési lista

A 2023-as Salgó Rally nevezési listáján a HUMDA Országos Rally Bajnokság ORB, ORB2, ORB3 és Historic mezőnyének összesen több mint 150 versenyzőpárosa található meg.

PONTVERSENY

A HUMDA Országos Rally Bajnokság aktuális pontállásának megtekintéséért kérjük, kattintson az alábbi gombra!

műsorfüzet

Ismerje meg a HUMDA Országos Rally Bajnokságot és a 2023-as szezon versenyzőit a Salgó Rally-ra kiadott műsorfüzetben! A kiadványban megtalálható a verseny programja, története, térképei és más hasznos információ is!

Hírek

Partnereink