Az ERC-ben is versenyző duó néhány nappal a Lengyel Rally után érkezett a Salgó Rallyra. Bármilyen meglepő, a pilótának újak lesznek a Salgó Rally pályái, épp a pályabejárás közben kérdeztük László Martint.

„Először vagyok itt, úgyhogy a három pályabejárási lehetőségből megyünk. Nem lesz könnyű, mert a legtöbben jól ismerik ezeket a pályákat, de szeretnénk mindenképp a dobogón állni”- mondta László Martin.

A csapat nem csak a több mint 100 kilométeres úton van túl, a szerelőknek is nem várt feladatot adott a lengyelországi futam, a versenyzőpárosnak pedig az Eb után nem volt ideje a pihenésre.

„Elég fáradtak is vagyunk. Nem sikerült befejeznünk a Lengyel Rallyt, mert egy defekt miatt nekicsapódtunk egy fának. Szerencsére a csapat két éjszaka alatt összerakta az autót. Nagyon köszönöm nekik, hogy autóba tudunk ülni a Salgón. Mi is elég fáradtan érkeztünk tegnap, szinte egész nap aludtunk, ma pedig már elkezdtük a pályabejárást, és várjuk nagyon a versenyt” – mondta Martin, aki azt is elismeri, hogy amikor versenyről versenyre utaznak, ideális egy páros számára.

„Versenyzőként ez nagyon jó érzés. Szinte ki sem hűl az autó és máris visszaülhetünk. Tegnap a pihenés mellett már teszteltünk, jó volt az autónk és úgy érzem jól be is tudtuk állítani erre a dobálós útra. Sokkal könnyebb így, mintha egy-két hónap után visszaülsz és még újra meg kell szokni az autót.”

A pályák ugyan újak Martin számára, de annak aki ismeri a Salgó Rallyt talán nem meglepetés, hogy a csütörtökön megismert szakaszok nem okoztak csalódást.

„Két pályát jártunk be eddig. A Szuha-Bátonyterenye és a Mátrakeresztes gyorsaságit, ezek nagyon tetszenek. Most jön a Cered, amiről azt mondják, hogy remek pálya, nagyon kíváncsi leszek rá.”

László Martin