A hazai rallybajnokság ikonikus versenye hosszú évek után újra régi fényében tündököl. Az újra két versenynapon át zajló Salgó Rally az első olyan verseny, ahol a HUMDA Országos Rally Bajnokság minden osztálya együtt versenyez. Az ORB, ORC és Historic mezőny pénteken és szombaton lép pályára, az ORB3 pénteken, az ORB2 pedig szombaton csatlakozik a versenyhez.

A Salgó Rally összesített nevezési listáján több mint 150 páros neve olvasható. Az ORB-ben több mint 30 autó indul, ebből 16-an Rally2-es autóval. A Székesfehérváron a szezonnyitón második helyezett Vincze Ferenc ezúttal is Percze Nándorral áll rajthoz, és a másik szécsényi pilóta, a tavalyi harmadik helyezett Velenczei Ádám is leadta nevezését. László Martin és Berendi Dávid a Lengyel Rallyról érkezik a Salgóra, és Klausz Kristóf is egy aszfaltos osztrák Mitropa futamon készült a magyar bajnokság második versenyére. Osváth Péter, Ollé Sasa, Trencsényi József és Tóth Tibor is rajthoz áll a versenyen, és Vida Péter, valamint Vida Szabolcs is Skoda Fabával rajtol. A Turán Frigyes – Farnadi Ágnes páros a Volkswagen Polóval küzd meg a skodásokkal.

Ismét nagy az érdeklődés az RC4-es kategória iránt, sokan indulnak a Peugeot Kupában, és a kategória érdekessége lesz az Opel Corsa, amivel Kerék Balázs indul.

Az ORC mezőnyben 35 páros indul, köztük szép számmal lesznek Ladák. Papp Arnie most indul először bajnoki futamon az új autójával, de többek között jön Karsai Zsolt, Helembai Zsolt és Bodogán Ferenc is. A Székesfehérváron első helyezett Hevesi István újra beül a Mitsubishibe, Bacsa Tamás pedig a továbbfejlesztett Toyota Yaris GR-rel áll rajthoz.

Az ORB2-be 36 nevezés érkezett, a tavalyi bajnok Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt mellett a szezonnyitót nyerő Baksai László is pályára lép szombaton, Zoltán Kevin pedig minden bizonnyal ismét a győzelemért harcol majd miután a Nyerges Rallyn csak 3.3 másodperccel maradt le a dobogó legfelső fokáról. Ahogyan Fábián Donátot is visszavágóban reménykedik, hiszen az év első versenyén vezető helyről kellett kiállnia.

A pénteki ORB3 versenyen is nagy csaták várhatóak, 32 páros indul majd a harmadosztály mezőnyében, ahol szintén látványos autózásra számíthatunk a versenyzőktől. A szezonnyitó mindhárom dobogósa nevezett a Salgó Rallyra, és a Nyerges Rallyn 50 másodpercen belül célba érő 11 párosból többen ott lesznek a pályán, hogy megmérkőzzenek a környékbeli versenyzőkkel.

A Salgó Rallyhoz kapcsolódó örömteli hír, hogy a versenyhez támogatóként csatlakozott Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Tippmix, a CSABAcast és a Zöld Élet Szociális Szövetkezet is, így nem csak a pályán lesz színvonalas a mezőny, hanem a rendezvény háttere is elkötelezett partnerekkel erősödött.

„Nagyon örülünk, hogy az idei Salgó Rally iránt a versenyzők, a partnerek és úgy tapasztaljuk, hogy a közönség részéről is nagy az érdeklődés – nyilatkozta Őry Tamás, a versenyt rendező TRP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. – A Salgó Rally a magyar rallysport egyik meghatározó rendezvénye és azon dolgozunk, hogy hosszú távon biztosítsuk a verseny jövőjét, ennek részeként több érintett település úthálózatának fejlesztésében is részt veszünk, valamint folyamatosan egyeztetünk az érintett települések képviselőivel és a hatóságokkal, hogy a lebonyolítás a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a környéken élők napi rutinját. Köszönjük a lakosság megértését és együttműködését, bízunk benne, hogy emlékezetes élményt nyújt majd a 2023-as Salgó Rally.”

A verseny lebonyolításával kapcsolatos információ megtalálható a Salgorally.hu weboldalon és a Salgó Rally közösségi oldalán a facebook.com/salgorally.official címen.