2023. május 25-27. között a Salgó Rallyval folytatódik a HUMDA Országos Rally Bajnokság. A közel 50 esztendős múlttal rendelkező tradicionális versenyen ebben a szezonban először indul együtt az ORB, az ORB2, az ORB3, az ORC és a Historic mezőny.

A pünkösd előtti pénteken és szombaton 11 gyorsasági szakaszt teljesít az ORB, ORC és Historic mezőnye a Salgótarján környéki aszfaltos pályákon. Pénteken három szakasz szerepel az itinerben, ezeken délelőtt és délután is végigmennek a versenyzők.

A gyorsaságik távja ezen a napon 59,6 kilométer, az etap hossza 171,85 kilométer. A szombati napra két pályát jelöltek ki a szervezők, a rövidebb 11,35 kilométeres szakasz kétszer, a 16,30 kilométeres gyorsasági háromszor szerepel az útvonallapon, utóbbi lesz a Power Stage is. A második nap távja 71,6 kilométer gyorsasági és 226,09 kilométer etap, így a Salgó Rally összesen 131,2 kilométer aszfaltos gyorsaságival várja a nevezőket.

A pénteki napon versenyez az ORB3 mezőnye is, nekik így hat gyorsasági szakaszból áll a Salgó Rally. A szombat az ORB2 versenynapja, a másodosztály öt gyorsaságin mérheti össze tudását.

A Salgó Rally versenyközpontja a salgótarjáni Városi Sportcsarnok, a Sportcsarnok melletti területen lesz a Szervizpark is. A célceremónia Salgótarján Kisfőtéren látható majd.

A versenyre már lehet nevezni a www.nevezes.rallyesport.hu oldalon, a nevezési határidő 2023. 05. 17. 24:00. A versenykiírás megtekinthető a Salgó Rally honlapján, a Csapat információ menüpontban is.