2023. május 25-27. között zajlik a Salgó Rally, a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója. A szervizpark és a célceremónia Salgótarjánban lesz, a szakaszok a Mátrát és a Karancs-Medves tájait is érintik. Salgótarján idén is támogatja a verseny megrendezését.   

Idén sem maradhat ki a versenynaptárból az 1974 óta létező Salgó Rally. A verseny a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója lesz, az ORB-, ORB2-, ORB3-, ORC és Historic-bajnokság futama. Azok az autók indulhatnak, amelyek megfelelnek ezen bajnokságok szabályainak, valamint a versenyzők rendelkeznek a szükséges licenccel.

A Salgó Rally központja, a szervizpark, a célceremónia és a verseny utáni parc fermé is Salgótarjánban lesz, itt a közönség is alaposan szemügyre veheti majd az autókat. A gyorsasági szakaszok a Mátrában és Salgótarján környékén zajlanak pénteken és szombaton. Összesen 11 gyorsasági szerepel a kétnapos programban, öt különböző pályán versenyeznek az indulók, köztük igazi Salgó klasszikusokon, és rég látott útszakaszok is bekerültek az itinerbe. A tervezet  gyorsasági szakaszok össztávja 131 km lesz az első osztály számára. 

A verseny a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rally Szakági Bizottsága, Salgótarján Megyei Jogú Város és a rendezői feladatokat ellátó TRP Events együttműködésében valósul meg.

„A Salgó Rally a hazai raliversenyzés egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező fordulója és a kelet-magyarországi autósport fontos helyszíne. A versenyzők idén is átélhetik a Mátrában található, páratlanul izgalmas gyorsasági szakaszokat és a szurkolók is találkozhatnak a sportág hazai legjobbjaival a kialakított nézői pontokon, valamint a salgótarjáni célceremónia során” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója. 

A Salgó Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, valamint a Rallycafe.hu-n.